Dave Riley en Concert, Amer

EL CASAL del Monestir d'Amer ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

Dave Riley nascut a Mississippí (1949) i criat a Chicago oferirà el seu únic concert a la província de Girona al Teatre el Casal d'Amer acompanyat per Tota Blues a l'harmònica i el guitarrista José Luis Pardo , un privilegi pels amants del “Real Blues”.

Dave Riley va néixer a Hattiesburg, Mississippi, el 18 de març de 1949. Els seus pares es van traslladar a Chicago quan ell era un nen petit, deixant Riley i quatre germans a la cura dels seus avis. Els avis de Riley posseïen camps de cotó i treballava en ells. Riley va començar a tocar la guitarra als nou anys, però no es va prendre seriosament la guitarra fins que es va reunir amb els seus pares a Chicago el 1961. El pare de Riley era un predicador a l'Església de Déu en Crist. Quan la resta de la família es va mudar a Chicago, van començar una banda familiar anomenada "The Riley Singers". Poc després de l'arribada de Riley a Chicago, la seva família es va traslladar des del costat nord a un projecte d'habitatge al West Side, a prop del mercat de Maxwell Street, on va escoltar per primera vegada blues en viu. Riley també recorda veure Howlin 'Wolf actuar a través de les portes obertes d'un club local, i encara que els seus pares van tractar de mantenir-lo dins de l'esfera de l'església, va aconseguir escapolir-se i tocar cançons de Motown Songs amb altres nens.
 
Després de graduar-se a l'escola secundària, Riley va ser reclutat per al servei al Vietnam. Després de la formació bàsica va passar breument per l'estat de Washington, on va assistir a un espectacle de Jimi Hendrix, un nadiu de Seattle, que va esdevenir una gran influència en el jove guitarrista.  Després del seu alliberament Riley es va casar amb la seva actual dona, Tanja, i després que ella va quedar embarassada del seu fill, Riley va deixar la música de l'ànima per tocar l'evangeli amb el grup de Tanja, el Mighty Gospel Wonders. Poc després, va comprar una casa en els suburbis i va començar a treballar com a guàrdia de presó a la Penitenciaria Estatal  durant 25 anys,
temps que Riley confessa passar immers en el món de l’alcohol i les drogues, hàbits adquirits a Vietnam i abandonats des de 1989.

Dave Riley es va trobar en la dècada dels 70 tocant el baix, i de tant en tant, tocant amb Muddy Waters, Junior Wells, Buddy Guy i Howlin Wolf. El 1973, va renunciar a la seva carrera musical per ajudar a criar al seu únic fill, Dave L. Riley, Jr. Ara que el seu fill ha crescut, Riley continua amb la seva carrera musical. Riley va formar la seva pròpia banda el 1996 i aviat va reclutar al seu fill, Dave "Yahni" Riley, Jr., per tocar el baix. El 1998 el coll de Riley es va trencar en un accident de cotxe amb un conductor ebri, acabant la seva carrera a la presó i deixant-lo incapaç per tocar la guitarra durant nou mesos. El seu primer CD, Living on Borrowed Time, és la història de les seves pròpies tragèdies personals. El seu segon CD, Blues Across America ha estat un gran èxit. En aquest moment està ocupat recorrent tot el país amb la seva banda.

2 opiniones

5.0 / 5
montse ballesteros

Bona organització, puntuals i bona actuació. Gràcies

24/10/2018 09/10/2018
ANTONI

Tot molt correcte amb empatia i generant implicació del públic en espectacle. La música i el trio oferint un bon espectacle.

22/10/2018 13/10/2018
Cargar más opiniones

Cómo llegar

EL CASAL del Monestir d'Amer
Rambla Monestir s/n • 17170 Amer - Girona
Amer, Girona

Organizado por

Idea Asociación Cultural

Idea Associació Cultural & Ajuntament d'Amer

Ver más